Достатъчно ли си мотивиран за промяна?

Искаш промяна в живота си. Достатъчно ли си мотивиран, за да я постигнеш? Една от най – отличителните черти на успешните хора е, че те са ентусиазирани от своите цели. Този ентусиазъм им дава сили, той е една тръпка в тях, нещо като предусещане за победата. Добрите спортисти са ентусиазирани преди състезание. Някои хора могат да бъдет ентусиазирани с дни или с месеци, но много малко успяват да поддържат този неугасващ ентусиазъм с години. А за промяна е необходимо наистина много време. Много хора се отказват от целите си, защото губят мотивация да ги преследват докрай.
Именно затова, ти трябва да поддържаш този ентусиазъм всеки ден. Още със ставането си сутрин, денят ти трябва да започва с това да се фокусираш върху целите си, върху начина ти на мислене, ти трябва да събуждаш всяка сутрин този ентусиазъм. Това ще ти даде тласък и през останалата част от деня. Неслучайно предишните ми статии бяха за това да знаеш кой си и да имаш ясно определени цели. Защото ако нямаш цели какво всъщност ще мотивираш? Ако не знаеш кой си и какво искаш как ще си поставиш цели? Да бъдеш победител изисква да бъдеш лидер. Да бъдеш лидер изисква да имаш силна дисциплина. Тази дисциплина можеш да я поддържаш само ако имаш достатъчно силна мотивация. Удивително е как всички пречки пред теб могат да бъдат преодоляни прости като си задаваш въпроса: „Защо да не мога да направя това“.
Почувствай огъня вътре в себе си. Почувствай, че нищо не може да ти се опре. Хората несъзнателно си поставят граници и не виждат какво има отвъд тях. Почувствай защо искаш да постигнеш твоята цел. Какво те мотивира? Запали пламък вътре в себе си и всеки ден го поддържай. Просто го направи!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: